Ingredience
-
100 g tapioka
-
500 ml rostlinné mlékonejlepší je kokosové
-
3 lžíce javorový sirup
-
4 lžíce rakytník
-
2 banán
-
400 ml vodana namočení tapioky
-
podle chuti Ovoce
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Namáčení tapiokyPokud tapioku před vařením namočíte, nabobtná a výrazně se tím zkrátí doba přípravy. Já si ji vždy namočím večer a nechám ji ve vodě přes noc. Do mističky si nasypeme tapioku a zalijeme ji vodou. |
2
Hotovo
|
Vaření pudinkuPak ji přelijeme do kastrůlku, přidáme mléko, osladíme javorovým sirupem, přivedeme k varu a necháme vařit do zhoustnutí. To bude trvat asi 10 minut. |
3
Hotovo
|
Tvorba rakytníkové omáčkyNa rakytníkovou vrstvu rozmixujeme banány s rakytníkem, případně jiným ovocem podle chuti. Můžeme dosladit. |
4
Hotovo
|
Hotovo!Hotový pudink přelijeme do skleniček a ozdobíme ovocnou omáčkou a je to! Pudink je výborný teplý i studený. |