Ingredience
-
1/4 hrnku bambucké máslo60 ml
-
1/4 hrnku mango máslo60 ml
-
1/4 hrnku Kakaové máslo60 ml
-
1/4 hrnku panenský kokosový olej60 ml
-
2 polévkové lžíce olej z bílého máku30 ml
-
3 polévkové lžíce zelený čajsypaný
-
1 polévková lžíce moringa
-
1/2 čajové lžičky kaolin(nemusí být)
-
15 kapek bergamot (esenciální olej)(nebo oblíbený esenciální olej)
-
15 kapek zelený čaj a máta (esenciální olej)(nebo oblíbený esenciální olej)
-
Postup
Máslo natírejte na kůži celého těla, jak je libo. Nejlepších účinků dosáhnete, když před použitím pokožku jemně navlhčíte. Pokud budete máslo uchovávat v koupelně v blízkosti vody nebo jej nabírat mokrýma rukama, přidejte do receptu ½ čajové lžičky vitaminu E, ten zabrání případnému žluknutí.
Kroky
1
Hotovo
|
Výroba bylinkového macerátuNejprve si vyrobíme bylinkovou infuzi, to sice bude trvat asi hodinku, ale starost je s tím minimální a rozhodně to stojí za to. Připravte si vodní lázeň a v žáruvzdorné mističce rozehřejte kokosový olej a nasypejte do něj zelený čaj i moringu. Promíchejte tak, aby byly všechny bylinky ponořené v oleji a za nízké teploty nechte vodu v lázni probublávat alespoň hodinu. (Pokud máte čas, klidně nechte bylinky v oleji macerovat déle, třeba několik dní na sluníčku, přikryté). Občas promíchejte a zkontrolujte, zda se všechna voda nevypařila. Olej zbytečně nepřehřívejte, nechceme přijít o cenné vlastnosti zeleného čaje, moringy i oleje samotného. Pak pomocí jemného sýrařského plátýnka nebo čistého kapesníku olej přeceďte tak, aby v něm neplavaly žádné bylinky. |
2
Hotovo
|
Míchání másel a olejůPřecezený kokosový olej znovu zahřejte ve vodní lázni, přidejte k němu bambucké, kakaové i mangové máslo a nechte vše pozvolna rozpustit. Když je vše tekuté, sejměte z vodní lázně, nechte několik minut vychladnout, přimíchejte olej z bílého máku, esenciální oleje a kaolín a připravenou směs přemístěte do ledničky. Počkejte, dokud nebude skoro tuhá. |
3
Hotovo
|
Šlehání |