Ingredience
-
asi 2 hrsti ředkvičková naťlístky ze dvou svazků ředviček
-
1 lžíce vlašské ořechy
-
půl hrsti slunečnicová semínka
-
půl hrsti dýňová semínka
-
2 až 3 stroužky česnekpodle chuti a síly česneku
-
5 lžic panenský olivový olejnebo víc, pokud máte rádi pesto řidší
-
podle chuti himalájská sůl
-
podle chuti lahůdkové droždí
-
podle chuti citronová šťáva
Postup
Sníst růžové ředkvičky a jejich lístky vyhodit? Rozhodně ne! Radši si z nich vyrobíme naprosto parádní pesto, které je výborné na ochucení těstovin a špaget, do salátu místo dresingu, ale i na pečivo místo pomazánky.
Kroky
1
Hotovo
|
Ředvičkovou nať pěkně probereme od nepěkných lístků, omyjeme a osušíme. |
2
Hotovo
|
Lístky, semínka, oříšky a česnek šoupneme do mixéru nebo sekáčku. Mixujeme a postupně přilíváme olivový olej. |
3
Hotovo
|
Dochutíme solí, lahůdkovým droždím (nemusí být) a citronovou šťávou. A hotovo! |
4
Hotovo
|
Rovnou sníme nebo přemístíme do čisté skleničky, zakápneme olivovým olejem, uzavřeme a v lednici můžeme nechat několik dní. |