2 0
Panýr

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
1l mléko
půl lžičky Kyselina citrónová nebo 4 lžičky citronové šťávy
2 lžíce voda

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Panýr

Jedná se o jednoduchý sýr, který si můžete hned vyzkoušet. K jeho přípravě nepotřebujete syřidlo ani mléčnou kulturu.

  • 14 dní
  • Porcí 1
  • Snadné

Ingredience

Postup

Sdílet
(Visited 947 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Kyselinu citronovou rozpustíme v trošce vody. Mléko přivedeme k varu a rozpuštěnou kys. citronovou do něho vmícháme. Jakmile se začne oddělovat bílý tvaroh od žluté syrovátky, odstavíme a 6 minut ji necháme zakrytou. Pak přecedíme mléko přes plátno, syrovátka odteče a v plátýnku nám zůstane sýr, plátno nahoře uvážeme a necháme na vhodném místě odkapat. Po vylisování se sýr může vložit zpět do syrovátky, kterou osolíme. Sýr v této slané syrovátce vydrží cca 14 dní.

capkovi

Recenze receptu

K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
předchozí
Tvaroh
další
Domácí prášek na praní
předchozí
Tvaroh
další
Domácí prášek na praní

Přidat komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here