0 0
Mléčná čokoláda

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
30g kakao
20g sušené mléko
40g Kakaové máslo
Sladidlo např. stévie, nektar z agáve...oříšky, sušené ovoce, semínka, sekané lístky máty, drcená sušená kůra z pomeranče nebo citrónu, červený pepř, skořici, koriandr...

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Mléčná čokoláda

Zařazení:

Vyrobit si domácí čokoládu není nic těžkého, přinášíme vám recept na výrobu domácí hořké čokolády.

  • 1h
  • Porcí 110
  • Snadné

Ingredience

Postup

Sdílet
(Visited 1 118 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (nevařit, jen rozpustit), do něj přidejte kakao a promíchejte.

2
Hotovo

Vhodné je celou čokoládovou hmotu vložit do mixéru a minutu mixovat, poté dejte nádobu do vodní lázně a míchejte do ochlazení. Složky se vám takto krásně spojí a čokoláda dostane krémovou konzistenci. Pro zvýšení jemnější chutě můžete přidat sušené mléko či smetanu.

3
Hotovo

Nakonec můžete přidat oříšky, ovoce, koření nebo jiné ingredience dle chuti. Čokoládu nalijte do formiček a nechte ztuhnout v mrazáku – cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovat i po vyrobení v mrazáku, protože má nižší bod tání v porovnání s komerčně vyráběnou čokoládou. Obecně platí – čím více přírodního kakaového másla je použito na čokoládu (v poměru se ztuženým tukem), tím nižší bod tání čokoláda má. Nicméně o to je kvalitnější. A naopak – budete-li chtít zvýšit bod tání (tak, aby se čokoláda nerozpouštěla), obvykle je nutné do ní přidat kousek ztuženého tuku.

Ekokoza

Recenze receptu

K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
předchozí
Domácí prací prášek
další
Camembert
předchozí
Domácí prací prášek
další
Camembert

Přidat komentář