0 0
Jak si vyrobit domácí tofu?

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
1 Syřidlo

Nutriční hodnoty

22g
Bílkoviny
0,9g
Sacharidy
0,9g
Cukry
15g
Tuky
0,36g
Vláknina
0,09g
Sůl

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Jak si vyrobit domácí tofu?

Vlastnosti:
    Zařazení:

      Pro všechny milovníky této sojové pochoutky z Činy, přinášíme jednoduchý a časově nenáročný recept. Aneb s chutí do toho a půl je hotovo.

      • 40 minut
      • Porcí 2
      • Snadné

      Ingredience

      Postup

      Sdílet

      Ingredience: 1 kg sojových bobů a nigari (mořská sůl pro výrobu tofu)

      Boby nasypeme do větší mísy a zalejeme dostatkem vody, necháme do druhého dne stát. Druhý den slijeme vodu a připravíme si cca 1,5 litru studené vody. Boby ve vodě rozmixujeme na hladkou kaši. Do hrnce dáme vařit 5 litrů vody, až zavaří, rozmícháme v ní rozmixované boby a necháme vařit. Na povrchu se vám bude uvolňovat pěna, tu sbírejte. Cca po 10 minutách odstavte a nechte 10 minut odpočívat, poté znovu přiveďte k varu. Po zavaření odstavte a slijte přes plátno. Hmota – okara – je sojová drť vhodná např. do karbanátků. Sójové mléko zahřejeme, ve 2dcl vody rozpustíme 8 lžiček nigari a přidáme do mléka. Přidávejte po částeh a vždy důkladně promíchejte, jak se vám začne mléko srážet, už nigari přidávat nemusíte. Nechte 10 minut odpočinout a můžete posbírat vysráženou bílkovinu, případně přecedit přes plátýnko. Plátýnko je dobré důkladně zatížit a nehat tofu lisovat cca 1 hodinu. A domácí tofu je na světě.

      (Visited 563 times, 1 visits today)

      Kroky

      1
      Hotovo

      Boby nasypeme do větší mísy a zalejeme dostatkem vody, necháme do druhého dne stát.

      2
      Hotovo

      Druhý den slijeme vodu a připravíme si cca 1,5 litru studené vody. Boby ve vodě rozmixujeme na hladkou kaši.

      3
      Hotovo

      Do hrnce dáme vařit 5 litrů vody, až zavaří, rozmícháme v ní rozmixované boby a necháme vařit. Na povrchu se vám bude uvolňovat pěna, tu sbírejte.

      4
      Hotovo

      Cca po 10 minutách odstavte a nechte 10 minut odpočívat, poté znovu přiveďte k varu.

      5
      Hotovo

      Po zavaření odstavte a slijte přes plátno. Hmota - okara - je sojová drť vhodná např. do karbanátků.

      6
      Hotovo

      Sójové mléko zahřejeme, ve 2dcl vody rozpustíme 8 lžiček nigari a přidáme do mléka. Přidávejte po částeh a vždy důkladně promíchejte, jak se vám začne mléko srážet, už nigari přidávat nemusíte.

      7
      Hotovo

      Nechte 10 minut odpočinout a můžete posbírat vysráženou bílkovinu, případně přecedit přes plátýnko. Plátýnko je dobré důkladně zatížit a nehat tofu lisovat cca 1 hodinu. A domácí tofu je na světě.

      Vendula

      Recenze receptu

      K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
      předchozí
      Jak si vyrobit domací prací prášek-gel?
      další
      Domácí gumoví medvídci a želatinové bonbony
      předchozí
      Jak si vyrobit domací prací prášek-gel?
      další
      Domácí gumoví medvídci a želatinové bonbony

      Přidat komentář

      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here