Ingredience
-
50g kakao
-
40g Kakaové máslo
-
SladidloOříšky, sušené ovoce, semínka… nebo sekané lístky máty, drcená sušená kůra z pomeranče nebo citrónu, červený pepř, skořici, koriandr …
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (nevařit, jen rozpustit), do něj přidejte kakao a promíchejte. Vhodné je celou čokoládovou hmotu vložit do mixéru a minutu mixovat, poté dejte nádobu do vodní lázně a míchejte do ochlazení. Složky se vám takto krásně spojí a čokoláda dostane krémovou konzistenci. |
2
Hotovo
|
Nakonec můžete přidat oříšky, ovoce, koření nebo jiné ingredience dle chuti. Čokoládu nalijte do formiček a nechte ztuhnout v mrazáku – cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovat i po vyrobení v mrazáku, protože má nižší bod tání v porovnání s komerčně vyráběnou čokoládou. Obecně platí – čím více přírodního kakaového másla je použito na čokoládu (v poměru se ztuženým tukem), tím nižší bod tání čokoláda má. Nicméně o to je kvalitnější. A naopak – budete-li chtít zvýšit bod tání (tak, aby se čokoláda nerozpouštěla), obvykle je nutné do ní přidat kousek ztuženého tuku. |