0 0
Hořká čokoláda

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
50g kakao
40g Kakaové máslo
Sladidlo Oříšky, sušené ovoce, semínka… nebo sekané lístky máty, drcená sušená kůra z pomeranče nebo citrónu, červený pepř, skořici, koriandr …

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Hořká čokoláda

Zařazení:

Vyrobit si domácí čokoládu není nic těžkého, přinášíme vám recept na výrobu domácí hořké čokolády

  • 1h
  • Porcí 100
  • Snadné

Ingredience

Postup

Sdílet
(Visited 917 times, 7 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (nevařit, jen rozpustit), do něj přidejte kakao a promíchejte. Vhodné je celou čokoládovou hmotu vložit do mixéru a minutu mixovat, poté dejte nádobu do vodní lázně a míchejte do ochlazení. Složky se vám takto krásně spojí a čokoláda dostane krémovou konzistenci.

2
Hotovo

Nakonec můžete přidat oříšky, ovoce, koření nebo jiné ingredience dle chuti. Čokoládu nalijte do formiček a nechte ztuhnout v mrazáku – cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovat i po vyrobení v mrazáku, protože má nižší bod tání v porovnání s komerčně vyráběnou čokoládou. Obecně platí – čím více přírodního kakaového másla je použito na čokoládu (v poměru se ztuženým tukem), tím nižší bod tání čokoláda má. Nicméně o to je kvalitnější. A naopak – budete-li chtít zvýšit bod tání (tak, aby se čokoláda nerozpouštěla), obvykle je nutné do ní přidat kousek ztuženého tuku.

Ekokoza

Recenze receptu

K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
předchozí
Gouda
další
Domácí prací prášek
předchozí
Gouda
další
Domácí prací prášek

Přidat komentář