0 0
Domácí RAW čokoláda s chilli

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
100g Kakaové máslo
60g Kakao z nepražených bobů
40g Xylitol (cukr nebo jiné sladidlo)
1/2 kávové lžičky Chilli
špetka sůl

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Domácí RAW čokoláda s chilli

Vlastnosti:
    Zařazení:

    Ať napíšu cokoliv, nedokážu popsat úžasnou chuť této domácí čokolády a tak vám nezbývá, než si to vyzkoušet na vlastní jazýček.

    • 1
    • Porcí 2
    • Pokročilé

    Ingredience

    Postup

    Sdílet
    (Visited 303 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Kakaové máslo je třeba rozpustit na 42°C. Nejlepší je, rozpouštět ho ve vodní lázni, netrpělivci jako já, ho dají rozpouštět přímo. Jen pozor, chcete-li RAW čokoládu, nesmíte překročit uvedené stupně.

    Rozpuštěné kakaové máslo dejte do mixéru a přidejte všechny ostatní suroviny a mixujte cca 30 sekund. Hlídejte si teplotu čokolády, aby vám nepřekročila 42°C, pokud je teplota dostačující, mixujte ještě dalších 30 sekund. Čokoládu nalijte do nerezové misky.

    Nerezovou misku s čokoládou dejte do větší mísy, kde budete mít studenou vodu nebo led a čokoládu důkladně promíchávejte, stačí jen ručně, až než vám teplota čokolády klesne na 32°C. Je důležité, aby jste čokoládu při chladnutí míchali, vytvoří se vám pak krásně tuhá a krémová.

    Jakmile čokoláda zchládně na teplotu 32°C, nalijte ji do připravených formiček a ponechte ztuhnout.

    Pokud chcete, můžete do rozpuštěného kakaového másla místo chilli přidat oříšky nebo sušené ovoce.

    Lenka

    Recenze receptu

    K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
    další
    Domácí mýdlo bez hydroxidu
    další
    Domácí mýdlo bez hydroxidu

    Přidat komentář