Ingredience
-
100g Kakaové máslo
-
60g Kakao z nepražených bobů
-
40g Xylitol (cukr nebo jiné sladidlo)
-
1/2 kávové lžičky Chilli
-
špetka sůl
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Kakaové máslo je třeba rozpustit na 42°C. Nejlepší je, rozpouštět ho ve vodní lázni, netrpělivci jako já, ho dají rozpouštět přímo. Jen pozor, chcete-li RAW čokoládu, nesmíte překročit uvedené stupně. Rozpuštěné kakaové máslo dejte do mixéru a přidejte všechny ostatní suroviny a mixujte cca 30 sekund. Hlídejte si teplotu čokolády, aby vám nepřekročila 42°C, pokud je teplota dostačující, mixujte ještě dalších 30 sekund. Čokoládu nalijte do nerezové misky. Nerezovou misku s čokoládou dejte do větší mísy, kde budete mít studenou vodu nebo led a čokoládu důkladně promíchávejte, stačí jen ručně, až než vám teplota čokolády klesne na 32°C. Je důležité, aby jste čokoládu při chladnutí míchali, vytvoří se vám pak krásně tuhá a krémová. Jakmile čokoláda zchládně na teplotu 32°C, nalijte ji do připravených formiček a ponechte ztuhnout. Pokud chcete, můžete do rozpuštěného kakaového másla místo chilli přidat oříšky nebo sušené ovoce. |