Ingredience
-
250g marseillské mýdlo(tyto vločky mají obrovskou výhodu, že se už nemusí strouhat, můžete však použít i jiné mýdlo, např. Jelen - to je však nutné nastrouhat)
-
250g uhličitan sodnýneboli prací soli
-
Esenciální olejíčky
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Najděte si vhodnou nádobu (nějaký kýbl s víkem, cca 12 litrů). Nalijte do něj 5 litrů vařící vody a přidejte mýdlové vločky a důkladně promícháme. Mícháme, než se mýdlo rozpustí. |
2
Hotovo
|
Dolijeme horkou vodou dalších pět litrů. Do horké vody vsypeme za stálého míchání 250g prací sody a důkladně rozmícháme. |
3
Hotovo
|
Nechte stát 24 hodin a sem tam promíchejte. Jak bude sliz chladnout, bude tuhnout. |
4
Hotovo
|
Po 24 hodinách je připraven k použití, uzavřený kýbl si ponechte u pračky a máte na čas vystaráno. Sliz se nijak nezkazí. |
5
Hotovo
|
Dávkování |
6
Hotovo
|
Aviváž |