0 0
Domácí marshmallows s javorovým sirupem

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
310 ml javorový sirup
120 ml aquafaba nálev z konzervy cizrny nebo fazolí
125 ml voda
1/2 lžičky xanthanová guma
2 lžičky agar
1/2 lžičky vanilkový extrakt vyrobte si domácí :)
1 lžíce cukr moučka
špetka himalájská sůl
1/2 lžičky citronová šťáva
na obalení strouhaný kokos nasucho opražený
na vysypání formy kuzu škrob najemno rozemletá tapioka nebo bramborový škrob nebo kukuřičný škrob

Nutriční hodnoty

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Domácí marshmallows s javorovým sirupem

Nadýchaná dobrota ve veganské verzi

Vlastnosti:
    Zařazení:

    Jak na domácí, správně nadýchané a slaďoučké, maršmelouny vyrobené z lahodného javorového sirupu a bez živočišných složek. Vychutnají si je malí, velcí, masožrouti i vegetariáni.

    • 45min
    • Porcí 30
    • Snadné

    Ingredience

    Postup

    Sdílet

     

    (Visited 541 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Navažte si všechny ingredience a přichystejte si náčiní. Vybraný pekáček nebo formu vyložte pečícím papírem a štědře poprašte škrobem tak, aby bylo celé její dno pokryté.

    2
    Hotovo

    Do jednoho kastrůlku nasypejte agar, zalijte jej vodou a nechte jej bobnat.

    3
    Hotovo

    Do velké mísy (nebo mísy od mixéru) nalijte aquafabu, citronovou šťávu, přisypejte xanthanovou nebo guarovou gumu a šlehejte asi 3 minuty, dokud hmota nebude nadýchaná (jako našlehaný vaječný bílek), pak přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, než bude směs pevná, hutná a lesklá.

    4
    Hotovo

    Ve druhém kastrůlku smíchejte javorový sirup a vanilkový extrakt a dejte vařit. Do tekutiny vložte teploměr a hlídejte jej. Jakmile směs dosáhne teploty mezi 115-200 °C, sundejte z tepla, znovu zapněte šlehač a horkou tekutinu postupně zašlehejte do připraveného sněhu.

    5
    Hotovo

    Teď je čas přivést k varu agar s vodou. Jakmile uvidíte první bublinky, sejměte jej z tepla, míchejte asi 20 vteřin (směs zhoustne, ale nezačne tuhnout). Pokud jste šlehač vypli, zapněte jej. Agar pořád míchejte a přilejte jej do vyšlehané hmoty. Do té potom přidejte i špetku soli a šlehejte, dokud směs nevychladne. To bude trvat asi 5-10 minut.

    6
    Hotovo

    Pak hmotu přelijte do připraveného pekáčku nebo formičky, uhlaďte ji lehce naolejovanou lžící či špachtlí, štědře poprašte škrobem a dejte tuhnout minimálně na 2 hodiny (nebo přes noc).

    7
    Hotovo

    Když je hmota tuhá, nožem poprášeným škrobem ji nakrájejte na čtverečky. Dají se použít i nejrůznější formičky či vykrajovátka na perníčky, i ty ale vždy poprašte škrobem, aby se na ně hmota nelepila. Jednotlivé maršmelounky obalte v opraženém kokosu nebo je ze všech stran posypejte škrobem. Pokud byste je chtěli opravdu hodně sladké, můžete škrob nebo kokos smíchat s moučkovým cukrem.

    8
    Hotovo

    Maršmelounky skladujte v chladu a zdlábněte je do 3 dnů. Pokud byste je chtěli uchovávat delší dobu, šoupněte je do pytlíčku a zmrate. V mrazáku vydrží minimálně 3 měsíce.

    DanielaNo

    Recenze receptu

    K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
    předchozí
    Sovičkový čokoládový dortík
    další
    Šlehané máslo s trochu jinou vánoční vůní
    předchozí
    Sovičkový čokoládový dortík
    další
    Šlehané máslo s trochu jinou vánoční vůní

    Přidat komentář

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here