Ingredience
-
125ml Šťáva z pomerančenebo z citrónu, popř. můžete použít džus
-
660ml Ovoce
-
75ml Prášková želatinamůžete použít i agar
-
1 lžíce Medmůžete použít např. švestkový nebo javorový sirup
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Vymačkejte šťávu z pomeranče (cca125ml), přidejte nadrobno nakrájené ovoce a povařte na mírném ohni, dokud zcela nezměknou. |
2
Hotovo
|
Sundejte ze sporáku, nechte mírně vychladnout, přidejte sladidlo a rozmixujeme dohladka. |
3
Hotovo
|
Nechte 5–7 minut chladnout, pak přidejte želatinu a směs opět rozmixujte zcela dohladka. |
4
Hotovo
|
Vzniklou směs vylijte do vhodné formy a dejte do lednice. |
5
Hotovo
|
Jakmile vám medvídci ztuhnou, můžete vyrobit kyseláče a obalit je v kyselině citrnonové smíchané s cukrem. Docílíte tak té správné sladkokyselé chuti. |
6
Hotovo
|
A jak docílit krásný barviček? Můžete použít přírodních barviček jako šťáva z červené řepu, sušený špenát a další. |