Ingredience
-
1/4 hrnku tapiokav suchém stavu
-
2 hrnky voda
-
4 sáčky nebo 2 lžíce kvalitní čajčaj musí být silný a mít plnou chuť
-
2 hrnky voda
-
1 hrnek rostlinné mlékoideálně kokosové nebo jiné hutnější
-
2 lžíce + na dochucení Sladidlosirup, kokosový cukr, med, nektar...
-
1 hrnek 100% džusnemusí být, volte nějaký s výraznější chutí
-
podle potřeby led
-
dle chuti kořenído černého nebo zeleného čaje je výtečná skořice a vanilka
-
dle chuti Ovocedo ovocného čaje podle preferencí
Postup
Bubble tea, čaj s tapiokou, známe asi všichni. Jednu dobu byl název tohoto sladkého nápoje skloňován ve většině médií, ale v souvislosti značně negativní… Na mléčném čaji s tapiokou doma vyrobeném a podle libosti ochuceném ale není nic špatného! Osvěží a díky tapioce, škrobu z manioku, dodá energii a zasytí.
Kroky
1
Hotovo
|
Vaření tapiokových perelVaření tapioky je trošku náročnější proces. Pokud bychom ji pouze nasypali do vody a klasicky uvařili podle návodu na obalu, vznikne nám pudink (výborný, ale to teď nechceme). |
2
Hotovo
|
Výroba "boba tý"Připravíme si opravdu silný čaj (černý, zelený nebo pro děti ovocný) a necháme jej vychladnout. |
3
Hotovo
|
Na dno průhledné sklenice dáme asi 3 lžíce připravených proslazených tapiokových perel. Zalijeme asi do poloviny studeným čajem, dolijeme rostlinným mlékem a, pokud chceme, džusem výraznější chuti a přidáme led. Podle libosti dosladíme. |
4
Hotovo
|
Černý čaj dochutíme skořicí a vanilkou. Ovocný čaj dochutíme pokrájeným či rozmixovaným ovocem. |
5
Hotovo
|
Servírujeme se lžící a brčkem většího průměru, abychom mohli perly pěkně "vycucnout" :) |