• Domů
  • Domácí „Bubble tea“
0 0
Domácí „Bubble tea“

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
1/4 hrnku tapioka v suchém stavu
2 hrnky voda
4 sáčky nebo 2 lžíce kvalitní čaj čaj musí být silný a mít plnou chuť
2 hrnky voda
1 hrnek rostlinné mléko ideálně kokosové nebo jiné hutnější
2 lžíce + na dochucení Sladidlo sirup, kokosový cukr, med, nektar...
1 hrnek 100% džus nemusí být, volte nějaký s výraznější chutí
podle potřeby led
dle chuti koření do černého nebo zeleného čaje je výtečná skořice a vanilka
dle chuti Ovoce do ovocného čaje podle preferencí

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Domácí „Bubble tea“

Mléčný ledový čaj s tapiokovými perlami

Vlastnosti:
    Zařazení:

    Horké počasí je skoro tady! Zkuste místo ledové kávy nebo limonád domácí mléčný bubble tea. Děti potěší zábava s tapiokovými perlami a vás zase vědomí, že se necpete zbytečným cukrem a chemií.

    • 5 minut přípravy + 40 minut na vaření tapioky
    • Porcí 2
    • Snadné

    Ingredience

    Postup

    Sdílet

    Bubble tea, čaj s tapiokou, známe asi všichni. Jednu dobu byl název tohoto sladkého nápoje skloňován ve většině médií, ale v souvislosti značně negativní… Na mléčném čaji s tapiokou doma vyrobeném a podle libosti ochuceném ale není nic špatného! Osvěží a díky tapioce, škrobu z manioku, dodá energii a zasytí.

    (Visited 307 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Vaření tapiokových perel

    Vaření tapioky je trošku náročnější proces. Pokud bychom ji pouze nasypali do vody a klasicky uvařili podle návodu na obalu, vznikne nám pudink (výborný, ale to teď nechceme).
    Tapiokové perly opravdu dobře a několikrát propláchneme, abychom se zbavili škrobu. Je potřeba 1 hrnků vody na každou 1/4 suché tapioky. Vodu přivedeme k varu a nasypeme do ní tapioku. Mícháme, doku perly nebudou plavat na hladině. Poté ubereme teplotu a za stálého míchání vaříme asi 10-12 minut. Poté odstavíme a zakryté necháme asi 15 minut dojít. Po čtvrt hodince odpočinku perly přecedíme (tekutinu z tapioky nevyléváme! dá se použít na zahuštění polévek, omáček nebo na výrobu pudinku či kaše) a dobře propláchneme. Perly smícháme se sladidlem a takto můžeme skladovat několik dní v lednici nebo rovnou použít.

    2
    Hotovo

    Výroba "boba tý"

    Připravíme si opravdu silný čaj (černý, zelený nebo pro děti ovocný) a necháme jej vychladnout.

    3
    Hotovo

    Na dno průhledné sklenice dáme asi 3 lžíce připravených proslazených tapiokových perel. Zalijeme asi do poloviny studeným čajem, dolijeme rostlinným mlékem a, pokud chceme, džusem výraznější chuti a přidáme led. Podle libosti dosladíme.

    4
    Hotovo

    Černý čaj dochutíme skořicí a vanilkou. Ovocný čaj dochutíme pokrájeným či rozmixovaným ovocem.

    5
    Hotovo

    Servírujeme se lžící a brčkem většího průměru, abychom mohli perly pěkně "vycucnout" :)

    DanielaNo

    Recenze receptu

    K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
    předchozí
    Pesto z ředkvičkových lístků a semínek
    další
    Lehký krém s makovým olejem
    předchozí
    Pesto z ředkvičkových lístků a semínek
    další
    Lehký krém s makovým olejem

    Přidat komentář