0 0
Datlové karamelky v čokoládě

Sdílejte na sociálních sítích:

Nebo sdílejte tento odkaz

Ingredience

Počet porcí:
2 a půl hrnku datle vypeckované, předem namočené
2 polévkové lžíce panenský kokosový olej
1 čajová lžička vanilkový extrakt nejlépe domácí
1/2 lžičky mořská sůl
1 hrnek (na polevu) čokoláda nasekaná, nejlépe domácí
1 až 2 lžíce (na polevu) panenský kokosový olej

Uložit do záložek

Pro přidání záložky potřebujete být přihlášen/á nebo registrovaný/á.

Datlové karamelky v čokoládě

Vlastnosti:
    Zařazení:

    Karamelky má rád snad každý, ale datlové karamelky, to je učiněný poklad pro milovníky zdravého mlsání! Voňavý, krásně vláčný datlový karamel v křupavé čokoládě... Další dobrůtka, která nás bude pokoušet k tomu, abychom zfutrovali celý adventní kalendář naráz!

    • 20 minut
    • Porcí 24
    • Snadné

    Ingredience

    Postup

    Sdílet

    Tyhle karamelky se skvěle hodí do adventního kalendáře! V lednici nebo mrazáku totiž s přehledem zvládnou měsíc i déle. Stačí si je tedy připravit, posypat je různými dobrůtkami, aby nebyly všechny stejné, a pak před otevíráním adventního kalendáře vždycky jednu šoupnout do pytlíčku. Ingredience postačí tak na 24 karamelek, takže rozhodnutí, jestli zdvojnásobíte porce nebo svou sebekontrolu, je jen na vás 🙂

    (Visited 148 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Dáme nakrájené datle, kokosový olej, vanilkový extrakt a mořskou sůl do kuchyňského mixéru a mixujeme minimálně dvě minuty nebo dokud nevznikne hladká hmota.

    2
    Hotovo

    Mezi dvěma listy pečicího papíru rozválíme na kuchyňské lince či válu vzniklé těsto, pokud se těsto hodně lepí, vložíme ho na chvíli do lednice.

    3
    Hotovo

    Pak ho můžeme buď rozkrájet na 24 malých kostiček či obdélníčků, nebo můžeme použít i vykrajovátka.

    4
    Hotovo

    Karamelky naskládáme na nějaký tácek či pekáček vyložený pečicím papírem a na čtvrt hodinky je vložíme do mrazáku, aby nám hezky ztuhly.

    5
    Hotovo

    Mezitím si připravíme čokoládovou polevu, rozpustíme ve skleněné míse ponořené v kastrůlku s vroucí vodou kokosový olej s nasekanou čokoládou a pomalu mícháme, dokud nevznikne voňavá čokoládová poleva, a ztuhlé karamelky v ní hezky omočíme.

    6
    Hotovo

    Na závěr si karamelky hezky vyšperkujeme! Každá může být individuální, aby se každý den objevila v pytlíčku adventního kalendáře trochu jiná karamelka. Můžeme použít různé sekané oříšky, hezky vypadají třeba zelené pistácie. Zelenou barvu získáme i poprášením karamelek sladkovodní řasou spirulinou či trochu světlejší moringou, práškem vyrobeným ze sušených listů tohoto stromu. Žlutou barvu nám dodá včelí pyl, využít můžeme i různé pudry - třeba výše zmíněný vanilkový, jahodový či banánový. Oranžové až červené barvy zase dosáhneme pomocí nakrájených plodů kustovnice čínské, goji. A barvu tematicky bílou jako čerstvě napadlý sníh nám dodá samozřejmě voňavý kokos.

    DanielaNo

    Recenze receptu

    K tomuto receptu nejsou vloženy žádné recenze, použijte formulář níže a buďte první.
    předchozí
    Šlehané máslo s trochu jinou vánoční vůní
    další
    Mýdlo s aronií
    předchozí
    Šlehané máslo s trochu jinou vánoční vůní
    další
    Mýdlo s aronií

    Přidat komentář