Ingredience
-
2 polévkové lžíce lněné semínkomleté
-
3 polévkové lžíce voda
-
hrnek Hladká moukacelozrnná
-
1/2 lžičky kypřidlovinný kámen/jedlá soda/prdopeč
-
špetka himalájská sůl
-
3 lžíce třtinový cukr
-
1 banán
-
hrst semínkachia, konopná, lněná, slunečnicová, dýňová
-
hrst rozinky
-
podle potřeby rostlinné mléko
-
2 lžičky křemelina
Postup
Množství je na 2 velké bochánky (zapékací formy na crème brûlée) nebo na 4 veliké muffiny.
Kroky
1
Hotovo
|
Připravte si lněné "vajíčko" (2 PL mletého lněného semínka + 3 PL vody). Troubu zapněte na 175 stupňů. |
2
Hotovo
|
Smíchejte hrnek mouky (na fotce mix celozrnky špaldy a žita), kávovou lžičku kypřidla (vinný kámen, soda, prdopeč), špetku soli, asi 3 lžíce třtinového cukru a hrstku semínek či oříšků a hrstku namočených rozinek. |
3
Hotovo
|
V jiné misce si prošlechejte 1 zralý banán se 3 lžícemi oleje, šoupněte k tomu "vajíčko" a smíchejte se suchými ingrediencemi. |
4
Hotovo
|
Těsto podle potřeby dořeďte rostlinným mlékem nebo vodou, abyste měli těsto husté asi jako na muffiny (tady záleží na velikosti banánu, typu mouky atd.). |
5
Hotovo
|
Těstem naplňte vymazané formičky. Teď do každého bochánku přidejte požadované množství křemeliny a rozmíchejte. Posypejte semínky a rozinky zastrčte do těsta, aby se nespálily. Dejte péct asi na 25 minut nebo dokud nebudou zlaté a křupavé. |